EnergiWatch

Statens olieselskab gav intet udbytte i 2020

Mens Nordsøfonden lykkedes med at holde overskud på bundlinjen i fjor, fik staten ingen indtægter fra olieselskabet, som blev tynget af corona- og oliepriskrisen.

Foto: Total

Med et oliemarked, som på globalt plan kom under voldsomt pres sidste år som følge af corona-virussets udbredelse, er det ingen overraskelse, at den danske stats olieselskab, Nordsøfonden, havde et mere udfordrende regnskabsår end tidligere.

Selskabet, som ejer 20 pct. af en lang række licenser i den danske Nordsø, fik ganske vist et overskud på 125 mio. kr. Men sammenholdt med året forinden er der et stykke op til indtjeningen på 565 mio. kr. Og staten har ikke fået en krone i udbytte fra selskabet efter sidste år, hvor der f.eks. i 2019 var omkring 400 mio. kr. at hente fra Nordsøfonden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs