EnergiWatch

Oliepriser stabiliseret i takt med genåbninger

Mens guldpriser falder til laveste niveau i to måneder, er oliepriserne igen ved at stabilisere sig.

Foto: LINDSEY PARNABY/AFP / AFP

Guldpriserne falder tirsdag morgen tilbage fra sit højeste niveau i omtrent to måneder.

Mandag nåede guld sit højeste niveau siden slutningen af februar med en pris på 1797,75 dollar per troy ounce, men ud på dagen begyndte prisen igen at sætte sig i takt med stigende risikovillighed.

Ganske vist fik et svagere end ventet amerikansk nøgletal for industrien dæmpet nedturen, fordi det igen midlertidigt øgede behovet for sikker havn, men tirsdag morgen er prisen fortsat på vej ned.

Guldprisen falder med 0,2 pct. til 1788,73 dollar per troy ounce.

ISM-indekset for industrisektoren endte i april på 60,7 mod ventet 65,0 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, viste tallet mandag eftermiddag.

Omvendt er den øgede risikovillighed god ved oliepriserne, som tirsdag morgen synes at have stabiliseret sig, fordi investorerne venter, at efterspørgslen igen vil komme sig i takt med genåbningerne i Europa og USA.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er tirsdag morgen 67,47 dollar mod 66,62 dollar per tønde ved udgangen af sidste uge.

For den amerikanske WTI-olie er prisen per tønde 64,40 dollar tirsdag morgen mod 63,58 dollar per tønde i slutningen af sidste uge.

"Indiens efterspørgsel ses temmelig svag lige nu, hvilket er et stort problem, men markedet synes at have bevæget sig forbi det," siger Jeffrey Halley, der er seniormarkedsanalytiker hos Oanda, til Bloomberg News.

Optimismen om forbedring på oliemarkedet trues af data

Olieanalytiker advarer operatører mod uforsigtighed

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs