EnergiWatch

Pengene fosser ud af Seadrill på grund af restrukturering

Rigselskabet Seadrill, der er under amerikansk konkursbeskyttelse og arbejder på en restrukturering, har fra 11. februar til udgangen af marts i år tabt 220,3 mio. dollar, skriver Finansavisen.

Foto: Seadrill

Selv om rigselskabet Seadrill har stigende indtægter og så sent som den 27. april kunne oplyse om en stor borekontrakt med Equinor til en værdi på 380 mio. dollar, taber selskabet fortsat penge, skriver Finansavisen.

Fra midten af februar til og med udgangen af marts i år fik Seadrill ifølge Finansavisen et underskud på 220,3 mio. dollar (knap 1,4 mia. kr.), fremgår det af et regnskab, som er indsendt til Chapter 11-domstolen i Houston, Texas.

196 mio. dollar af underskuddet i marts er omkostninger i forbindelse med Chapter 11-processen.

Det John Fredriksen-kontrollerede Seadrill fik sidste år et underskud på samlet 4,66 mia. dollar svarende til knap 30 mia. kr. som et resultat af en betydelig reduktion i aktiviteten inden for olie- og gasindustrien samt flere nedskrivninger.

Det pressede rigselskab søgte den 11. februar i år om konkursbeskyttelse under den amerikanske Chapter-11 lovgivning ved Chapter 11-domstolen i Houston.

Tidligere i april indsendte Seadrill et restrukturingsforslag til domstolen i Houston. Her foreslog Seadrill at få slettet bankgæld for godt 4,8 mia. dollar, og at selskabet skal drives videre med en gæld på 750 mio. dollar. Det svarer til en gældsreduktion på 86,5 pct.

Hvis långiverne eftergiver størstedelen af gælden og overtager 99 pct. af Seadrill, vil de genvinde mellem 27 og 31 pct. af deres krav, har Finansavisen tidligere skrevet.

Seadrill tjener flere penge, men ikke nok til at kompensere for tabene.

I februar havde rigselskabet ifølge Finansavisen 49 mio. dollar i indtægter, og de blev øget til 75,2 mio. dollar. Senest har selskabet fået en stor, flerårig borekontrakt med det norske, statslige olieselskab Equinor til en værdi af 380 mio. dollar vedrørende boringer i Brasilien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Seadrill lander stor borekontrakt med Equinor i Brasilien 

Seadrill indgår forlig med datterselskab efter strid

Seadrill lægger op til stor barbering af gæld i restrukturering 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs