EnergiWatch

Schlumberger klarede sig bedre end ventet

Det amerikanske olieserviceselskab forventter at aktiviteten på de internationale markeder står til at blive øget frem til udgangen af 2021 og derefter.

Foto: Richard Carson/Reuters/Ritzau Scanpix

Schlumberger indikeres 1,3 pct. højere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske olieservicegigant har leveret bedre end ventet salg og indtjening i første kvartal.

Salget er i første kvartal dykket med 31 pct. til 5,2 mia. dollar, hvilket er lidt over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 5,09 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er faldet til 21 cent fra 25 cent, hvilket også er over analytikerprognosen på 19 cent.

Til gengæld er de frie pengestrømme fra driften på 429 mio. dollar under analytikernes forventning på 687,5 mio. dollar.

Schlumberger venter, at aktiviteten i Nordamerika vil aftage, mens aktiviteten på de internationale markeder står til at blive øget frem til udgangen af 2021 og derefter.

"Vi er mere overbeviste om, at vores internationale salg vil se en tocifret vækst i anden halvdel af 2021," siger koncernchef Olivier Le Peuch.

Olieserviceselskab lander en spids under forventning

Schlumberger varsler tusindvis af fyringer  

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs