EnergiWatch

NKT skal elektrificere Troll West for Equinor

NKT er tildelt en kontrakt til at elektrificere Troll West med en værdi på ca. EUR 95 mio. (ca. DKK 710 mio.) af Equinor på vegne af Troll West-enheden.

Foto: NKT

NKT skal elektrificere oliefeltet Troll West i Nordsøen i en kontrakt med en værdi på ca. EUR 95 mio. (ca. DKK 710 mio.) tildelt af Equinor Energy på vegne af Troll West-enheden. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Elektrificeringen af Troll West inkluderer delvis elektrificering af Troll B-platformen og fuld elektrificering af Troll C-platformen, der begge er placeret i Nordsøen.

"Troll West-ordren er speciel for os. Ikke alene fortsætter vi vores langsigtede samarbejde med Equinor, den understreger også vores førende position inden for dynamiske energikabler, hvor vi med denne ordre øger spændingsniveauet og overførselskapaciteten sammenlignet med tidligere projekter," siger adm. direktør for NKT Alexander Kara.

"Derudover understøtter vi med projektet den grønne omstilling: Vores kabler bliver produceret på en fabrik, der kører på 100 pct. grøn elektricitet, og når projektet er afsluttet, vil det være med til reducere CO2-udledningen på den norske kontinentalsokkel markant. Jeg er tilfreds med, at NKT er en førende aktør i den grønne omstilling."

Projektet medfører, at begge platforme vil få dækket deres strømforbrug fra land, hvilket vil være med til at reducere CO2-udledningen på den norske kontinentalsokkel betydeligt.

Kabelløsningen fra NKT inkluderer dynamiske kabler, der forbinder platformene med statiske eksportkabler, der ligger på havbunden. Troll West vil blive tilsluttet det norske elnet på Kollsnes, nordvest for Bergen.

Equinor vil udvikle Nordsøfelt for milliarder

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs