EnergiWatch

Oliepriser falder på bekymring om smitte og amerikanske lagre

Oliepriserne har været under pres denne uge på grund af øget bekymring om det stigende antal coronasmittede i Indien og Japan vil sænke brændstofsefterspørgslen i Asien.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne falder torsdag for tredje dag i streg. Det sker på grund af en overraskende stigning i oliebeholdningen i de amerikanske råolielagre og en stigning i coronasmitten i Indien og Japan.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 65,09 dollar mod 66,19 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,10 dollar mod 62,25 dollar onsdag eftermiddag.

"Oliepriserne har været under pres denne uge på grund af øget bekymring over, hvorvidt det stigende antal coronasmittede i Indien og Japan vil sænke brændstofsefterspørgslen i Asien," siger Toshitaka Tazawa, der er råvaremægler hos Fujitomi Co., til Reuters.

Indien og Japan er henholdsvis verdens tredje- og fjerdestørste forbruger af olie.

"Markedsstemningen blev yderligere nedslået af det amerikanske energiministeriums ugentlige data, der viste en - om end marginal - stigning i amerikansk råolie," siger Toshitaka Tazawa.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1793,42 dollar mod 1791,25 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 9410,50 dollar mod 9438,00 dollar onsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs