EnergiWatch

Nature Energy får bremset byggeri af nyt biogasanlæg

Etableringen af et nyt anlæg i Kværs var sat i gang uden den nødvendige byggetilladelse, skriver Jydske Vestkysten.

Foto: Nature Energy / PR

Sønderborg Kommune har ikke givet Nature Energy tilladelse til at begynde byggeriet af et nyt biogasanlæg i Kværs ved Aabenraa. Derfor er byggeriet blevet stoppet.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Der er tale om et såkaldt standsningspåbud, som betyder, at byggeriet straks skal indstilles. Det sker på baggrund af, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet VVM-tilladelsen og miljøgodkendelsen til anlægget, idet en klager har fået medhold i, at et vandløb kan blive belastet af anlægget.

Byggeriet skal således være indstillet, indtil forholdene måtte være bragt i orden i forhold til både en VVM-tilladelse og en miljøgodkendelse. Planen har hidtil været, at anlægget skulle i drift til næste år.

Nature Energy traf i fjor investeringsbeslutning om anlægget med et tilsagn om en investering på 317 mio. kr. Anlægget skal omdanne 400.000 ton biomasse til godt 24 mio. kubikmeter gas. Kapaciteten ventes dog fordoblet ved en fuld udvidelse på sigt.

 

Wärtsilä leverer to anlæg til Nature Energy

Nature Energy opfører sønderjysk biogasanlæg til 300 millioner

Nature Energy bygger nyt biogasanlæg for 250 millioner 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs