EnergiWatch

Olieprisen falder efter stigende antal smittede i Indien

Covid-19 blusser op i flere lande, og det skaber frygt for nye restriktioner.

Foto: RICHARD CARSON/REUTERS / X01366

Oliepriserne falder en spids mandag som følge af stigende bekymring for, at et stigende antal smittede med coronavirus i Indien og andre lande kan føre til stærkere tiltag og ramme den økonomiske aktivitet sammen med efterspørgsel efter råvarer såsom olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 66,45 dollar mod 66,56 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,88 dollar mod 62,94 dollar fredag eftermiddag.

"Med en genopblussen af virustilfælde i Indien og Japan fortsætter stigningerne med at løbe ind i en mur af profithjemtagning," siger Stephen Innes, chefmarkedsstrateg i Axi, ifølge Reuters.

Indien rapporterede søndag om 261.500 nye coronavirussmittede søndag, hvilket har løftet det samlede antal til 14,8 mio., hvilket er næstmest efter USA, der har rapporteret om 31 mio. smittede.

Antallet af dødsfald i Indien relateret til covid-19 steg med rekordhøje 1501 til 177.150.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1777,16 dollar mod 1778,65 dollar fredag eftermiddag.

Guldprisen bliver modsat understøttet af de fornyede coronavirusbekymringer samt faldende obligationsrenter.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 9252,50 dollar mod 9213 dollar fredag eftermiddag.

Industrimetallerne er fortsat understøttet af fredagens kinesiske nøgletal for BNP-væksten og detailsalget samt forhåbningerne til den amerikanske præsidents, Joe Biden, infrastrukturprogram.

Verdensbanken afviser LNG som skibsbrændstof for at nå klimamål i 2050

Danfoss vil indtage milliardmarked med hastighedsstyring til pumper 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs