EnergiWatch

Oliepriserne løftes af positive forventninger til økonomien

Den amerikanske olieproduktion ventes at falde med 270.000 tønder om dagen til 11,04 mio. tønder om dagen i 2021, oplyser det amerikanske energiministerium, EIA, tirsdag ifølge Reuters.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne stiger onsdag morgen på udsigten til en stærkere global økonomisk vækst, mens udrulningen af vacciner mod covid-19 stiger, og olielagrene i USA falder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 62,92 dollar mod 62,64 dollar, mens en tønde tirsdag eftermiddag kostede 64,10 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,47 dollar mod 59,20 dollar. Tirsdag eftermiddag ved dansk børslukketid kostede en tønde 60,72 dollar.

Tirsdag bød på olieprisstigninger, efter at nøgletal fra USA viste ifølge Reuters den største stigning i nye job i to år, mens ansættelsen steg i februar. Det blev efterfulgt af amerikansk serviceaktivitet nær rekordniveau i marts, mens den kinesiske servicesektor oplevede sin højeste vækst i tre måneder.

Godt nyt fra vaccinefronten var også med til at løfte oliepriserne, efter at USA's præsident, Joe Biden, rykkede datoen, hvor alle amerikanske voksne bør have fået tilbudt en vaccine, til den 19. april.

"Optimisme på grund af de globale økonomiske forventninger har løftet stemningen på oliemarkedet," skriver analytikere fra ANZ Bank i et notat ifølge Reuters.

De amerikanske olielagre faldt i sidste uge, mens benzinlagrene steg, viser tal fra industriorganisationen American Petroleum Group, API, ifølge Reuters.

Olielagrene faldt ifølge API med 2,6 mio. tønder mod et ventet fald på 1,4 mio. tønder.

Den amerikanske olieproduktion ventes at falde med 270.000 tønder om dagen til 11,04 mio. tønder om dagen i 2021, oplyser det amerikanske energiministerium, EIA, tirsdag ifølge Reuters.

Der var før ventet en produktionsnedskæring på 160.000 tønder om dagen.

Iran holdt tirsdag møde om at genoplive atomaftalen fra 2015. Mødet blev beskrevet som "konstruktivt". Det blev aftalt, at arbejdsgrupper skulle dannes en for potentielt at genoplive aftalen, mod at USA ophæver sine sanktioner mod landets energisektor.

Guld- og kobberpriserne falder onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1739,55 dollar mod 1745,25 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 9003 dollar mod 9036 dollar tirsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs