EnergiWatch

Oliepriserne sendes op af en svækket amerikansk dollar

Oliepriserne stiger ifølge Reuters typisk over for en faldende dollar, da olien bliver billigere at købe med andre valutaer.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger tirsdag morgen, efter at den amerikanske dollar er faldet, hvilket har gjort køb af olien mere attraktiv. Udsigt til et forøget olieudbud er dog omvendt med til at begrænse stigningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 62,70 dollar mod 62,08 dollar natten til tirsdag, mens en tønde onsdag eftermiddag kostede 64,41 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,28 dollar mod 58,63 dollar tirsdag nat. Onsdag eftermiddag inden påskehelligdagene blev olien handlet i 60,95 dollar per tønde.

Den amerikanske dollar faldt mandag over for en række valutaer og fortsatte sin nedtur tirsdag morgen. Oliepriserne stiger ifølge Reuters typisk over for en faldende dollar, da olien bliver billigere at købe med andre valutaer.

"Den svækkede amerikanske dollar bidrager, og den stigende amerikanske væksttillid hjælper," siger Michael McCarthy, der er chefmarkedsstrateg i CMC Markets, til Reuters.

England ventes at lempe sine coronarestriktioner den 12. april, hvor butikker, fitnesscentre, frisører og udendørsaktiviteter får lov at åbne.

Lempelserne har lettet bekymringer om overflod på oliemarkederne, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede sidste uge ifølge Reuters aftalte at øge produktionen med 350.000 tønder om dagen i maj, yderligere 350.000 tønder om dagen i juni og omkring 400.000 tønder om dagen i juli.

Saudi-Arabien gør dertil klar til at udfase sin frivillige produktionsnedskæring på 1 mio. tønder om dagen over tre måneder. Samtidig øges produktionen af Opec-medlemslandet Iran, der ikke er underlagt frivillige nedskæringer.

Opecs produktionsforøgelse sker på trods af fortsatte bekymringer for en stigende smitte med covid-19.

ANZ Research skriver i et notat ifølge Reuters, at stigende smittetal i lande som Indien og i EU holder handlere på tæerne, mens enhver fornyelse af coronarestriktionerne ventes at svække efterspørgslen.

Guld- og kobberpriserne stiger tirsdag morgen.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1735,55 dollar mod 1704,90 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 9006,75 dollar mod 8805,50 dollar onsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs