EnergiWatch

Maersk Drilling er klar til aktiv rolle i konsolideringsbølge

Hvis det danske boreselskab skal lave opkøb, bliver der ikke tale om et defensivt træk. Det fastslår topchef Jørn Madsen.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Maersk Drilling kommer fremadrettet til at være aktiv i rollen som opkøber. Det er den klare forventning hos adm. direktør Jørn Madsen.

"Det tror jeg, men det skal være noget, der skaber værdi. Vi kommer til at gøre det ud fra en styrkeposition – ikke som et defensivt greb," siger han til det norske medie Dagens Næringsliv.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at Noble og Pacific Drilling i sidste uge blev enige om at fusionere. Mange eksperter betegner den begivenhed som de første konsolideringstakter i en ventet bølge inden for industrien.

Maersk Drillings topchef lægger da heller ikke skjul på, at selskabet har været i dialog med mange andre selskaber vedrørende opkøb. Jørn Madsen understreger samtidig, at selskabet ikke kommer til at investere i "lottokuponer", og at ethvert indkøb skal passe til strategien samt skabe kortsigtede indtægter.

I september sidste år foreslog Danske Bank i en markedsanalyse, at Maersk Drilling slog sig sammen med konkurrenterne Odfjell Drilling og Northern Ocean. En sådan tilpasning ville sikre selskabernes overlevelse og konkurrencedygtighed på det udfordrede marked, lød det dengang.

Drillingindustrien ser nu de første tegn på en ønsket konsolidering  

Maersk Drilling-topchef ser tre store problemer for presset drillingsektor

Storbank: Mærsk, Fredriksen og Odfjell bør gå sammen i drilling 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs