EnergiWatch

Maersk Drilling er klar til aktiv rolle i konsolideringsbølge

Hvis det danske boreselskab skal lave opkøb, bliver der ikke tale om et defensivt træk. Det fastslår topchef Jørn Madsen.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Maersk Drilling kommer fremadrettet til at være aktiv i rollen som opkøber. Det er den klare forventning hos adm. direktør Jørn Madsen.

"Det tror jeg, men det skal være noget, der skaber værdi. Vi kommer til at gøre det ud fra en styrkeposition – ikke som et defensivt greb," siger han til det norske medie Dagens Næringsliv.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at Noble og Pacific Drilling i sidste uge blev enige om at fusionere. Mange eksperter betegner den begivenhed som de første konsolideringstakter i en ventet bølge inden for industrien.

Maersk Drillings topchef lægger da heller ikke skjul på, at selskabet har været i dialog med mange andre selskaber vedrørende opkøb. Jørn Madsen understreger samtidig, at selskabet ikke kommer til at investere i "lottokuponer", og at ethvert indkøb skal passe til strategien samt skabe kortsigtede indtægter.

I september sidste år foreslog Danske Bank i en markedsanalyse, at Maersk Drilling slog sig sammen med konkurrenterne Odfjell Drilling og Northern Ocean. En sådan tilpasning ville sikre selskabernes overlevelse og konkurrencedygtighed på det udfordrede marked, lød det dengang.

Drillingindustrien ser nu de første tegn på en ønsket konsolidering  

Maersk Drilling-topchef ser tre store problemer for presset drillingsektor

Storbank: Mærsk, Fredriksen og Odfjell bør gå sammen i drilling 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs