EnergiWatch

Robotter kan overtage job fra tusindvis af olieansatte

Flere hundrede tusinde olie- og gasjob kan blive skåret fra for at skabe besparelser i milliardklassen allerede i 2030. Det vurderer analysehuset Rystad Energy.

Aker BP's robothund Spot er bare et eksempel på den stigende tendens til robotter inden for olie- og gasindustrien. | Foto: Aker BP PR

Også på den anden side af corona-krisen vil olieoperatørerne have stort fokus på at omkostningseffektivisere. Og hvis man kan lade en robot eller et automatiseret system tage over for nogle af de funktioner, som en medarbejder normalvis ville håndtere, kan der være penge at spare. Det er de selvopererede oliefelter et glimrende eksempel på.

Nu vurderer det norske analysehus Rystad, at flere hundrede tusinde ansatte i den globale olie- og gasindustri kan blive byttet ud med robotter. Allerede inden 2030 kan hver femte job i forbindelse med olieproduktionen i teorien været overtaget af robotter, lyder det. Det kan ske som led i, at olieoperatørerne er nødt til at forberede sig på et marked, som er for nedadgående.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs