EnergiWatch

Oliepriserne stiger forud for Opec-topmøde

Sidst Opec+ tog stilling til udbuddet var i februar, og her overraskede olieproducenterne markedet ved at fastholde produktionsniveauet, selv om brændstofefterspørgslen var på vej op.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Priserne på oliemarkedet stiger onsdag morgen på forventningen om, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede nationer vælger at forlænge de nuværende produktionsnedskæringer på torsdagens topmøde.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 64,47 dollar mod 64,24 dollar tirsdag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 60,83 dollar mod 60,67 dollar tirsdag klokken 17.

Opec og dens allierede - også kendt som Opec+ - mødes torsdag for at diskutere den fremtidige udbudspolitik.

Beslutningen om produktionen skal træffes oven på en måned, hvor oliemarkedet har gynget frem og tilbage.

På den ene side har nye coronanedlukninger i Europa, langsom vaccineudrulning og hastig smittespredning i Indien og Brasilien tynget priserne.

På den anden side har optimistiske vækstprognoser i USA bidraget til at løfte stemningen i markedet.

Blandt investorer er der dog bred enighed om, at Opec+ vælger at forlænge de eksisterende nedskæringer.

"Forventningen er, at Opec+ kommer til at udvise disciplin i produktionen, og det er omdrejningspunktet i markedet," siger Vivek Dhar, råvareanalytiker i Commonwealth Bank, til Reuters.

Sidst Opec+ tog stilling til udbuddet var i februar, og her overraskede olieproducenterne markedet ved at fastholde produktionsniveauet, selv om brændstofefterspørgslen var på vej op.

"Når man tænker på, hvad der er sket siden da, er rationalet for at øge udbuddet blevet endnu mindre," lyder det fra Vivek Dhar.

Forventningerne om en uændret produktion støttes onsdag af tal fra American Petroleum Institute, API, som viser, at USA's olielagre voksede med 3,9 mio. tønder i sidste uge.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1679,61 dollar mod 1684,33 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 8778,0 dollar mod 8812,0 dollar tirsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs