EnergiWatch

Genåbning af Suez sænker oliepriserne

Med situationen forløst i Suez vender investorerne deres opmærksomhed mod det forestående topmøde i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

Foto: Bloomberg/Bloomberg

Pilen peger forsigtigt ned på oliemarkedet i de tidlige morgentimer tirsdag, efter at containerskibet "Ever Given" er bragt flot i Suez-kanalen, og skibstrafikken kan genoptages.

Det skriver Reuters.

Oliepriserne ligger dog over niveauet fra mandag eftermiddag som konsekvens af prisstigninger i løbet af aftenen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 65,12 dollar mod 65,28 dollar mandag nat. Ved dansk børslukketid kostede en tønde 63,89 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,77 dollar mod 61,96 dollar natten til tirsdag, mens en tønde mandag eftermiddag kostede 60,36 dollar.

Det er igen muligt for fragtskibe at passere gennem den 200 kilometer lange Suez-kanal. Det lykkedes mandag slæbebåde at befri det store containerskib, der har blokeret kanalen i næsten en uge.

Det betyder, at store mængder varer - herunder råolie - igen kan fragtes gennem kanalen.

Med situationen forløst i Suez vender investorerne deres opmærksomhed mod det forestående topmøde i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

På torsdag skal organisationen og den allierede diskutere en mulig forlængelse af de nuværende produktionsnedskæringer i kølvandet på nye coronanedlukninger i Europa og resten af verden.

Ifølge Reuters er forventningen i markedet, at den førte udbudspolitik forlænges, og Saudi-Arabien har da også allerede gjort det klart, at man er villig til at forlænge nedskæringerne til juni.

"Markedsforventningerne til en uændret produktion er i høj grad allerede indregnet i prisniveauet," siger Howie Lee, der er økonom hos OCBC, til Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1707,60 dollar mod 1710,98 dollar mandag klokken 17.

Et ton kobber handles samtidig til 8903,5 dollar mod 8846,0 dollar mandag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs