EnergiWatch

Nord Stream 2 rammes nu også af europæiske sanktioner

Mens den amerikanske udenrigsminister er mere imødekommende i sin retorik, varsler Polen nu også sanktioner imod gasforbindelsen.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Der går sjældent længe imellem, at der er nye og markante udmeldinger om eller kritik af Nord Stream 2 at berette om.

Sådan forholder det sig også denne mandag for den omdiskuterede gasforbindelse, som Gazprom med støtte fra en håndfuld europæiske energiselskaber kæmper for at få færdigbygget mellem Rusland og Tyskland.

Nu melder Polen sig på banen som aktiv modstander af projektet. Polakkerne har således besluttet at indføre sanktioner imod de selskaber, som arbejder på forbindelsen – akkurat som amerikanerne har gjort det i mere end et år. Det skriver Upstream Online.

Polen bliver dermed det første europæiske land, som indfører sanktioner imod projektet. Det er konkret de to støttefartøjer Krebs Geo og Krebs Jet, der sejler under polsk flag, som de polske myndigheder har trukket støtten til.

Polen har længe støttet de amerikanske sanktioner imod gasprojektet, fordi man i landet er bekymret for, at russerne vil bruge sin gaseksport til Polen som politisk pression og gøre det dyrere for polakkerne at importere den russiske naturgas.

Holdet bag Nord Stream 2 har fortsat en forhåbning om, at gasrørledningen vil være klar inden udgangen af året. Lige nu arbejdes der i dansk hav ud for Bornholm med at lægge nogle af de sidste rør, før forbindelsen vil være færdigbygget. Fra de russiske myndigheder forlyder det, at 92 pct. af ledningen er på plads.

Samtidig fortsætter amerikanerne ufortrødent deres kamp imod projektet, om end landets udenrigsminister, Antony Blinken, netop har slået fast, at amerikanernes uenighed med Tyskland omkring projektet ikke skal komme imellem de to lande.

Til nyhedsbureauet Bloomberg har udenrigsministeren udtalt, at striden ikke kommer til at skade landenes indbyrdes forhold.

 

Amerikanske lagre af råolie steg mere end ventet 

USA's udenrigsminister understreger modstand mod Nord Stream 2 

USA truer Nord Stream 2-selskaber med nye sanktioner 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs