EnergiWatch

Danmark er europamester i grøn gas

Forrige år blev andelen af biogas i det danske gasnet næsten fordoblet. Danmark har nu det suverænt grønneste gasnet med en andel af biogas, som er mange gange højere end eksempelvis Sverige og Tyskland.

Biogasanlæg i Korskro. | Foto: Nature Energy / PR

Da planen om en 115 km. lang gasledning til Lolland-Falster blev vedtaget, kaldte klima- og energiminister Dan Jørgensen det for en "god grøn løsning".

Helt præcis er det anno 2021 en løsning, som er 21 pct. grøn. Det var nemlig andelen af biogas i det danske gasnet ved indgangen til året, skriver statens gasdistributionsselskab Evida i en ny rapport.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs