EnergiWatch

USA's udenrigsminister understreger modstand mod Nord Stream 2

Gasprojektet vil kunne underminere Ruslands nabolande, argumenterede den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, under et møde med Natos generalsekretær tirsdag.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Da den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, tirsdag mødtes med Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, affejede han enhver tvivl om amerikanernes modstand imod Nord Stream 2.

Præsident Joe Biden anser det russisk-tyske gasprojekt som en dårlig ide for både USA og Europa, fastslog Antony Blinken ifølge mediet Euractiv.

"Det har potentialet til at underminere interesserne hos Ukraine, Polen og en række andre partnere og alliererede, og ultimativt er det i modstrid med EU's egne sikkerhedsmål," sagde udenrigsministeren.

Gasrørledningen skulle oprindeligt have været i drift for over et år siden, men amerikanske sanktioner imod en række deltagende selskaber har forsinket byggeriet. Lige nu arbejder projektselskabet Nord Stream 2 med at bygge den del af ledningen, som går forbi Bornholm inden for dansk havterritorium.

De amerikanske myndigheder har hele tiden argumenteret for, at Nord Stream 2 vil give Rusland for stor forsyningsmæssig magt over Europa. Derudover har USA selv store interesser i at eksportere naturgas til Europa og må derfor betegnes som en direkte konkurrent til det gaseksporterende Rusland.

I et notat indsendt til Søfartsstyrelsen fremgik det for nylig, at Nord Stream 2 AG satser på at være færdig med rørlægningen i dansk hav inden udgangen af september.

 

USA truer Nord Stream 2-selskaber med nye sanktioner 

Medie: USA vil sanktionere Rusland for påstået valgindblanding 

Biden er under beskydning for dialog om Nord Stream 2

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Wintershall Dea-topchef tror og håber på Nord Stream 2 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs