EnergiWatch

Medie: Equinor har gjort nyt oliefund

Det norske olieselskab har fundet olie i Blasto-prospektet, skriver Upstream Online.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

I sidste måned præsenterede Equinor årets første oliefund på den norske sokkel. Det skete under navnet Røver Nord. Fundet, som blev lavet ved Troll-feltet, vurderedes at omfatte mellem 44 og 69 mio. tønder olieækvivalenter og blev fund nummer tre i området på to år.

Nu beretter mediet Upstream Online, at Equinor snart kan melde om et nyt fund i nærheden. Det skal være sket i Blasto-prospektet under licensen PL 090, hvor Vår Energi, Idemitsu og Neptune Energy er med som partnere.

Ifølge Upstream, som baserer historien på et par kilder med kendskab til brøndresultaterne, kan fundet være en ”play opener” i det modne område omkring Troll.

En kilde oplyser, at vurderingerne ikke er tilendebragt, mens en anden sammenligner fundets størrelse med Røver Nord.

 

Equinor trækker årets første fangst op fra undergrunden 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs