EnergiWatch

Frygt for yderligere nedlukninger rammer oliemarkedet

Kortsigtede udsigter truer, hvor blandt andet Tysklands plan om at udvide nedlukninger grundet en stigning i nye tilfælde af coronavirusset kan påvirke oliepriserne negativt.

Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS / X90013

Oliepriserne stiger svagt mandag morgen efter en hård sidste uge, hvor der blev registreret det største ugentlige dyk i oliepriserne siden oktober.

Olieefterspørgslen viser stadig tegn på svaghed, idet antallet af usolgte april-olielaster fra Vestafrika stiger, mens Tyskland foreslår en udvidelse af de nuværende restriktioner, skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 64,24 dollar mod 63,89 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,21 dollar mod 60,66 dollar fredag eftermiddag.

Trods sidste uges fald er der ifølge Bloomberg News stadig tillid til de langsigtede udsigter og en tilbagevending til højere oliepriser blandt olieinvestorerne.

Dog truer de kortsigtede udsigter, hvor blandt andet Tysklands plan om at udvide nedlukninger grundet en stigning i nye tilfælde af coronavirusset kan påvirke oliepriserne negativt.

Oliemarkedet vil særligt holde øje med Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, som i næste uge vil afholde et møde om muligheden for en ændring i produktionsrestriktionerne i maj, skriver Bloomberg News.

"Realiteten er således, at vi stadig er langt fra at være tilbage til den olieefterspørgsel vi kender, og det er de rekordhøje tilbagetrækninger af produktionskapacitet, der er den vigtigste og største støtte til oliemarkedet," siger Stephen Innes, chefstrateg hos Axi, til Reuters.

Det nikker Vandana Hari, der er oliemarkedsanalytiker i Vanda Insights, genkendende til.

"Oliepriserne vil sandsynligvis svæve omkring de nuværende niveauer, i det mindste indtil OPEC's næste træk," siger hun til Bloomberg News.

Amerikanske olieproducenter har set sit snit til at drage fordel af en tidlig stigning i priserne grundet optimisme omkring vaccineudrulninger og øget olieefterspørgsel, og har tilføjet det højeste antal borerigge siden januar ugen igennem fredag.

Antallet af amerikanske borerigge har været stigende over de seneste syv måneder og er næsten 70 pct. højere end et rekordlavt antal på 244 i august, skriver Reuters.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1741,59 dollar mod 1740,32 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 9033 dollar mod 9035 dollar fredag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs