EnergiWatch

Glencore skifter helt ud i toppen

Det er tidligere blevet meldt ud, at mineselskabet Glencore skal have ny topchef. Nu melder bestyrelsesformand Tony Hayward ligeledes ud, at han fratræder sin post næste år.

Bestyrelsesformand Tony Hayward stopper som bestyrelsesformand for Glencore efter næste års generalforsamling | Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Det schweizisk-britiske råvareselskab Glencore kommer til at få en helt ny topledelse snart, da bestyrelsesformand Tony Hayward fratræder sin post senest ved næste års generalforsamling.

Det oplyser koncernen torsdag.

Koncernen er gået i gang med at lede efter en erstatning for Tony Hayward.

Aktien stiger med 0,6 pct. torsdag middag.

Det er tidligere kommet frem, at topchefen, Ivan Glasenberg, der har været topchef hos Glencore i små 20 år, snart er på vej ud og overlader tøjlerne til Gary Nagle.

Ørsteds finansdirektør sælger aktier for 20,2 mio. kr.

Maersk sagsøger Glencore for dårlig bunkerolie – kræver millionerstatning 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs