EnergiWatch

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Ifølge Jørgen E. Olesen er den nuværende måde at bogføre CO2-reduktionen fra biogasproduktion et levn fra en tid, hvor krav til CO2-reduktioner primært var noget, som energisektoren blev underlagt. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Der finder i disse dage et bondeoprør sted, hvor flere hundrede landmænd kræver flere penge for gyllen til biogasproduktion.

Det har resulteret i, at forhandlingerne med biogasselskaberne er gået i hårdknude om bl.a. det centrale spørgsmål om, hvem der skal løbe med CO2-reduktionen fra biogassen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs