EnergiWatch

Anders Eldrup om olieselskabers omstilling: "Hvis de vil, så kan de"

Den tidligere Dong-topchef tror på, at flere oliegiganter vil kunne vende forretningsmodellen på hovedet.

Anders Eldrup forsvarer over for Klimamonitor, at han som formand for P+ Pension bakker op om, at pensionsselskabet investerer i olie- og gasselskaber. Selskaberne kan omstilles, mener den tidligere Dong-direktør. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Det er langtfra blevet lettere for store olieselskaber at lave omstillinger som den, Dong foretog, da virksomheden gik fra olieselskab til havvindspecialist og skiftede navn til Ørsted.

Det mener Anders Eldrup, tidl. direktør i Dong. Men han fastholder troen på, at det stadigvæk kan lade sig gøre:

"Hvis de vil, så kan de. Derfor er det også meget tankevækkende, at Equinor vinder et stort udbud på havvind i USA for næsen af the usual suspects, og BP vinder et andet stort udbud. Det er milliardstore investeringer, og det viser, at de er committed. Det er rigtigt, at de fortsat også leder efter olie, og måske er det stadig deres hovedforretning, men det er fordi, at omstillingen sker over en periode," siger han i et interview med Klimamonitor.

Startede omstillingen

Frem mod sin fyring i 2012 var Anders Eldrups Dongs topchef i 11 år. Her begyndte han i 2008 for første gang at tale om, at Dong skulle overgå fra at være baseret på fossile brændsler til i stedet at være en virksomhed domineret af vedvarende energi.

Den omstilling af virksomheden, som hermed blev sat i gang, betragtes fortsat som banebrydende og har høstet anerkendelse verden over.

Navneskiftet til Ørsted, der cementerede transformationen, faldt på plads i 2017. Det skete under ledelse af Anders Eldrups afløser som topchef, Henrik Poulsen.

 

Vindspecialist mærker oliekæmpernes nysgerrighed

Totals havvindudsigt skaber nye horisonter i transitland 

Equinor-rapport: Grøn omstilling går for langsomt 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs