EnergiWatch

Olie stiger stort efter aftale i Opec+

Landene i Opec+ er torsdag blevet enige om at bremse olieproduktions-forøgelsen. Det har med det samme fået positiv effekt på priserne.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Foreningen for olieeksporterende lande og dens allierede, Opec+, er blevet enige om ikke at forøge olieproduktionen, og det sender olieprisen i vejret med 5 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Der har ellers været stor debat i Opec de sidste par dage, om hvorvidt produktionen skulle forøges med op til 1,5 mio. tønder om dagen, men efter pres fra Saudi Arabien er den plan altså blevet udskudt.

En tønde europæisk referenceolie, brent, koster torsdag eftermiddag 67,17 dollar mod 64,02 dollar samme tidspunkt onsdag. Den amerikanske referenceolie, WTI, koster 64,14 dollar per tønde mod 61,48 dollar onsdag eftermiddag.

 

Opec-diskussioner om nedskæringer får oliepriser til at stige

Opec+ overvejer uændret produktion i april - olieprisen stiger 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs