EnergiWatch

Exxon indikeres højere efter rygter om aktivistinvestor i bestyrelsen

Det grønne islæt i Exxons bestyrelse løfter selskabets aktie.

Exxon Mobil har været under pres fra investorer for at slå ind på en grønnere sti. | Foto: JESSICA RINALDI/Reuters / X01704

Exxon Mobil indikeres 3,2 pct. højere, efter at aktivistinvestoren Jeff Ubben vil indtræde i den amerikanske energigigants bestyrelse.

Det skriver CNBC med henvisning til unavngivne kilders meddelelse til CNBC’s David Faber.

Tiltaget kommer, idet Exxon Mobil har stået over for øget pres fra aktionærerne om at ryste bestyrelsesposen som følge af en markant aktienedtur.

Ubben grundlagde Inclusive Capital Partners i 2020 efter at have trukket sig fra Valueact, som han grundlagde i 2000. I sine sidste år hos Valueact overvågede han investeringsselskabets Spring Fund, der fokuserede på bæredygtige investeringer.

Ifølge kilderne forventes Ubben at blive en betydelig Exxon-aktionær. Ubben er ikke fremmed for investeringer i olie- og gasselskaber, idet han hos Valueact investerede i BP med kommentaren om, at de traditionelle energiselskaber kan høre hjemme i ESG-porteføljer.

Olie- og mineaktier presses hårdt af vending i priserne

Syv olieselskaber vil have del i nye licenser på norsk sokkel 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs