EnergiWatch

Stigning i dollar presser oliepriser

Et stort fald i kurserne på de amerikanske statsobligationer - og dermed en stigning i renterne - har ført til en stigning i dollaren.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder fredag morgen på en stigning i dollarkursen, samtidig med at der er forventninger om, at olieproduktionen vil blive øget igen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 66,40 dollar mod 66,78 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,94 dollar mod 63,12 dollar torsdag eftermiddag.

Et stort fald i kurserne på de amerikanske statsobligationer - og dermed en stigning i renterne - har ført til en stigning i dollaren.

"Obligationer bliver solgt på et relativt aggressivt niveau og den amerikanske dollar er blevet styrket denne morgen. Det giver lidt modvind til oliepriserne," siger Lachlan Shaw, der er chef for råvareresearch hos National Australia Bank, til Reuters.

I løbet af februar er oliepriserne dog steget omtrent 20 pct., da produktionen i USA har været begrænset, og udrulninger af vaccinerne har givet optimisme for olieefterspørgslen.

Investorer venter, at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, i næste uge vil vedtage, at olieproduktionen igen skal forøges, skriver Reuters. Blandt andet fordi der har været en stigning i priserne på det seneste, og der er udsigt til, at efterspørgslen vil blive forbedret, i takt med at coronarestriktioner lempes.

"Der er meget på spil denne gang (for Opec+, red.), da oliepriserne er kommet tilbage til et højere niveau end før pandemien ramte, beholdningen i de globale olielagre er ved at gå ned, og vaccineudrulningerne tager fart," siger Lachlan Shaw.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1768,21 dollar mod 1775,76 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 9251,75 dollar mod 9421,75 dollar torsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs