EnergiWatch

Goldman Sachs-prognose løfter oliemarkedet

Goldman Sachs forudser i en ny prognose, at prisen for en tønde Brent-olie når op på 70 dollar i andet kvartal og 75 dollar i tredje kvartal.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger mandag morgen, efter at investeringsbanken Goldman Sachs har løftet sin prisprognose for den europæiske referenceolie, Brent, med 10 dollar per tønde.

Det skriver Reuters.

På grund af prisfald i de sene aftentimer fredag ligger oliepriserne - trods morgenens prisløft - ikke over niveauet ved dansk børslukketid fredag.

En tønde Brent-olie koster mandag morgen 63,75 dollar - identisk med prisen fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig til 59,96 dollar mod 60,05 dollar fredag klokken 17.

Goldman Sachs forudser i en ny prognose, at prisen for en tønde Brent-olie når op på 70 dollar i andet kvartal og 75 dollar i tredje kvartal.

Prognosen ligger 10 dollar højere end den forrige og knap 12 dollar over den aktuelle pris.

"Vi spår, at oliepriserne vil skyde i vejret tidligere og højere end før, som konsekvens af forventede dyk i olielagrene og højere marginomkostninger - i hvert fald på den korte bane," skriver analytikere fra investeringsbanken ifølge Reuters.

Goldman Sachs' prognoser for både verdensøkonomien og olieefterspørgslen i 2021 og 2022 er også mere optimistiske end konsensus i markedet.

"Vaccinationer og varmere vejr medfører højere aktivitet. For oliemarkedet betyder dette en styrket efterspørgsel efter flybrændstof," vurderer Goldman Sachs.

På udbudssiden støttes oliepriserne også af det historisk kolde vintervejr i Texas, der ifølge analytikerestimater har har sænket landets udbud med 4 mio. tønder om dagen.

Det forlyder, at det vil tage op til tre uger at genoptage driften.

Danmark har belastet sig selv før opgøret med olieindustrien

Fordobling af udslipspris vil give Equinor ekstraregning på 2,4 milliarder i 2030 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs