EnergiWatch

Lollandsk biogas i ny gasledning kan kræve milliardstøtte

Nature Energy vil bygge to biogasanlæg, der skal sende grøn gas gennem den kommende gasledning til Lolland-Falster. Hvis biogasanlæggene skal realiseres, kræver det dog ifølge adm. direktør Ole Hvelplund, at der sker "noget ekstraordinært" på spørgsmålet om støtte.

Hvis der skal flyde ny biogas fra Lolland-Falster i den kommende gasledning kræver det store mængder støtte, siger Nature Energy. | Foto: Energinet

Det var en stolt Klima- og energiminister, som for to uger siden kunne offentliggøre planerne om en ny gasledning til Lolland-Falster.

Projektets formelle navn er "Grøn Gas Lolland-Falster" med henvisning til biogasproducenten Nature Energys planer om at opføre to store biogasanlæg på Lolland, hvis gas der vil kunne blive ført ud i transmissionsnettet til resten af landet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs