EnergiWatch

Maersk Drilling-chef er tilfreds med året trods olieprisfald og corona

"For det finansielle, hvis vi ser bort fra corona og olieprisfald midt på året, er jeg ganske godt tilfreds," siger Jørn Madsen.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Maersk Drilling har fredag morgen fremlagt regnskab for sit fjerde kvartal og dermed hele 2020. Et regnskab, som topchef Jørn Madsen er tilfreds med, når han ser tilbage på, hvordan både oliemarkedet og corona gjorde det svære at drive forretning.

"For det finansielle, hvis vi ser bort fra corona og olieprisfald midt på året, er jeg ganske godt tilfreds," siger Jørn Madsen.

Han fremhæver, at selskabet leverede i den høje ende af sin guidance. Ligesom han fremhæver en historisk høj kundetilfredshed og høj oppetid.

Han understreger også, at selskabet fortsat har haft et positivt cashflow, hvilket er unikt i branchen.

"Vi er blevet ramt af coronatilfælde ombord på vores enheder, men vi har været i stand til at håndtere det, uden at det har haft operationel indvirkning," siger han.

Samtidig mener Jørn Madsen, at selvom der har været nedlukninger overalt i verden, har selskabet været i stand til at få sine medarbejdere frem til de rette destinationer.

Antallet af kontraktdage lander bedre end ventet i kvartalet. Det skyldes blandt andet, at en stor del af de kontrakter, der blev annulleret i begyndelsen af 2020, er kommet tilbage.

"Vi så en reaktion fra olieselskaberne i starten af året, hvor de, da pandemien brød, holdt på deres midler. Det betød udsættelser og annullerede kontrakter. Men i slutningen af året begyndte de at komme tilbage, fordi projekterne stadig var der stadigvæk," siger Jørn Madsen.

Rædselsår i drillingsektoren koster Maersk Drilling milliardunderskud i 2020

Maersk Drilling sikrer kontraktforlængelse 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs