EnergiWatch

Oliepriserne stiger til højeste niveau i 13 måneder

Tirsdag stiger råoliepriserne efter produktionsnedskæringer, og Brent kommer over 60 dollar tønden.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne stiger tirsdag morgen til det højeste niveau i 13 måneder, efter at produktionsnedskæringer hos store olieproducenter og forhåbninger om bedring til brændstofefterspørgslen i fremtiden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 61,01 dollar mod 60,23 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,40 dollar mod 57,77 dollar mandag eftermiddag.

Begge referenceolier er steget til det højeste niveau siden januar 2020, mens kontrakterne på oliefutures har kurs mod syvende måned i træk med prisstigninger.

Priserne løftes ifølge Reuters af yderligere produktionsnedskæringer fra Saudi-Arabien i februar og marts, og af at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, sammen med allierede lande som Rusland har begrænset sit udbud.

Investorer regner med, at olieefterspørgslen vil forbedres, når vaccinerne mod covid-19 slår igennem. Dertil løftes oliepriserne også af en svækket dollar.

"Fremgang i USA's hjælpepakkeforhandlinger og optimisme omkring udrulningen og effekten ved vaccinerne i resten af 2021 samt en lidt svagere amerikansk dollar hjælper på udsigterne, selv om der var blandede nyheder omkring effektiviteten af de nuværende vacciner over for den sydafrikanske variant," siger Stephen Innes, der er chefstrateg i Axi, til Reuters.

Stephen Innes forholder sig fortsat forsigtig, men vurderer samtidig over for Reuters, at fremtidsudsigterne for olieefterspørgslen ser fornuftige ud.

Investorerne afventer udviklingen i de amerikanske olielagre, der offentliggøres senere på ugen. Ifølge en foreløbig rundspørge fra Reuters ventes en stigning i både olie- og benzinlagrene, mens destillatlagrene ventes at være faldet.

Total modstår krisen med overskud på 5 milliarder

Rørlægningen til Nord Stream 2 er i fuld gang ud for Bornholm 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs