EnergiWatch

USA's oliebranche vil have landmænd med i kamp mod elbiler

En umage alliance kan se dagens lys i et forsøg på at gøre op med Biden-administrationens satsning på elbiler.

Joe Biden har i sin første tid som præsident i USA pålagt olieindustrien flere begræsninger - men han har samtidig uddelt 31 nye licenser til olieboringer. | Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP

Den amerikanske olieindustri søger nu assistance fra majs- og biobrændselsproducenter i et lobbyopgør mod præsident Joe Bidens kamp for at udbrede elbiler i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Olieindustrien vil modsætte sig den statsstøtte, som Biden-administrationen ventes at rulle ud til elbilbranchen i USA. Men olieselskaberne søger altså støtte andetsteds fra. Ifølge en række kilder, som Reuters har talt med, er der imidlertid ikke blevet taget imod den udstrakte hånd endnu.

Kilderne fortæller, at mange aktører inden for majs og biobrændsler er modvillige imod at slutte sig sammen med olieselskaberne, både fordi de to brancher længe har kæmpet om at levere brændstof imod hinanden, men også fordi de ikke ønsker offentligt at tage afstand til Joe Bidens energipolitik.

Handelsgruppen AFPM, der har fokus på raffineringsprodukter, bekræfter over for Reuters, at der er blevet taget kontakt til majs- og biobrændselsindustrien for at søge opbakning til en kamp for en politik, der kan holde døren åben for flydende brændsler.

 

Modsatrettede impulser giver flad olieprisudvikling

Biden meldes klar til endnu en oliepause

Motorleverandør satser på mere amerikansk vindservice

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs