EnergiWatch

Coronaudbrud i Kina truer oliepriserne

Kina har i en længere periode været i stand til at holde coronasmitten ude af landet, men melder nu om nye tilfælde i den store handelsby Shanghai.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079

Oliepriserne falder svagt fredag morgen, da frygten for at Kina bevæger sig mod en skærpet kurs rammer oliemarkedet.

Det skriver Reuters.

Kina har i en længere periode været i stand til at holde coronasmitten ude af landet, men melder nu om nye tilfælde i den store handelsby Shanghai.

Frygten for en markant stramning i Kina - verdens største olieimportør - vokser blandt investorerne, oplyser Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 55,59 dollar mod 56,02 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,56 dollar mod 53,19 dollar torsdag eftermiddag.

Ifølge Reuters vil lokale regeringer i de byer, som endnu ikke har registreret nye coronatilfælde, indføre nye restriktioner de kommende dage, og samtidig opfordres befolkningen til ikke at rejse under den kommende ferie i forbindelse med Lunar New Year.

"Det vi ser lige nu, er kortsigtede bekymringer om olieefterspørgslen, som følge af nedlukninger og yderligere restriktioner i blandt andet Kina og Malaysia," siger Suvro Sarkar, der er energianalytiker hos DBS Bank i Singapore, til Bloomberg News.

"Men samtidig bliver det afbalanceret af positive nyheder såsom fremtidige økonomiske stimulipakker i USA, vaccinernes globale udrulning og OPEC's udbudspolitik. Det betyder, at Brent formodentligt vil fortsætte med at blive handlet tæt på 55 dollar per tønde i den nærmeste fremtid," fortsætter han.

WTI-futuren falder med 1,3 pct., ifølge Bloomberg News.

Derudover afventer det amerikanske marked officielle data om oliebeholdningerne fra det amerikanske energiministerium, EIA, efter at industrital onsdag viste en overraskende stigning på 2,6 mio. tønder i råolielagrene i sidste uge mod analytikernes forventning om en stigning på 1,2 mio. tønder, oplyser Reuters.

På andre dele af råvaremarkedet ses der et mindre fald i guldpriserne, hvor en troy ounce guld koster 1863,69 dollar fredag morgen mod 1864,13 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 7983 dollar mod 8033 dollar torsdag eftermiddag.

Stigende smittetal forlænger olieprisfald

2020 bliver et historisk dårligt år for olie-nedskrivninger

OPEC sænker efterspørgselsprognose for 2021

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs