Knap 50 borerigge blev sendt til skrot i 2020

I et svært 2020 for drilling-industrien blev flere borerigge sendt til skrot sammenlignet med de foregående år. Det vurderer analytiker over for Finansavisen.
Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

I et regulært kriseår for drillingindustrien blev langt flere borerigge sendt til skrot i 2020 sammenlignet med de foregående år.

Lige knap 50 udtjente rigge blev sidste år sendt til ophugning, viser en optælling fra mæglerhuset Kepler Cheuvreux, som Finansavisen omtaler mandag. Det er flere end i 2018 og 2019, skriver avisen.

Omfanget sidste år overgik analytiker Magnus Olsviks forventninger. På kort sigt kommer det ikke til at hjælpe markedet, da der er tale om rigge i såkaldt koldt oplag, som foreløbig er blevet taget ud af flåden, vurderer han.

"Det hjælper imidlertid på to-tre års sigt. Der venter vi, at efterspørgslen er højere, og at markedet derfor strammer sig hurtigere til, end det ellers ville have gjort," siger Olsvik, som venter et mindre omfang af ophugning i 2021, til Finansavisen.

Rigmarkedet har i 2020 været hårdt ramt af coronakrisen og et stort fald i olieprisen i foråret. Det fik verdens store olieselskaber til at stramme investeringsbudgetterne, hvilket resulterede i aflyste og udskudte kontrakter hos drillingselskaberne.

Nedturen sendte flere spillere i amerikansk konkursbeskyttelse sidste år for at få tid til at lande redningsplaner. Senest kom Pacific Drilling i sidste uge ud af den såkaldte Chapter 11-proces.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Pacific Drilling forlader konkursbeskyttelse efter succesfuld restrukturering

Borr Drilling skifter finansdirektør igen

Borerigge har tabt milliarder af dollar i værdi på et år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også