EnergiWatch

Oliepriserne støttes fortsat af Saudi Arabiens beskæringer

Oliepriserne holder sig på uændret niveau fredag morgen, da Saudi Arabiens fremtidige beskæringer i landets olieproduktion, fortsat er med til at mindske frygten for overudbud på oliemarkedet.

Foto: Jan Unger/Ritzau Scanpix

Saudi Arabien meddelte tidligere på ugen, at landet vil mindske olieproduktionen med yderligere 1 mio. tønder per dag i februar og marts.

Det skriver Reuters.

Det har ifølge Bloomberg News medvirket til, at oliepriserne har kunne holde sig oppe, mens der samtidig ses en ugentlig stigning i både Brent- og WTI-futuren på henholdsvis 6 og 5 pct.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 54,52 dollar mod 54,61 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 50,96 dollar mod 50,95 dollar torsdag eftermiddag.

På trods af vedvarende nedlukninger verden over og et stadig højt antal smittede, er flere nyheder med til at holde oliepriserne på et stabilt plan.

Oliepriserne er ifølge Bloomberg News siden slutningen af oktober steget mere end 40 pct. takket været adskillige vaccinegennembrud mod coronavirusset.

"Efter ugens meddelelse fra Saudi Arabien kan vi vente, at Brent holder sig på en nedre grænse omkring 50 dollar per tønde," siger Warren Patterson, chefstrateg hos ING Groep NV, til Bloomberg News.

"Den demokratiske sejr er en anden faktor, der ikke kun understøtter oliepriserne, men også det bredere råvaremarked," fortsætter han.

Dog kan bekymring blandt investorerne - vedrørende efterspørgslen af benzin og andre brændstoffer i USA - være med til at begrænse en yderligere stigning i oliepriserne, skriver Reuters.

En opgørelse fra USA's energiministerium, EIA, viser en stigning på 4,5 mio. tønder i de amerikanske benzinlagre i sidste uge.

Oliechef forlader Rambøll

Saudisk nedskæring giver prisstigning på olie 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs