EnergiWatch

Petrobras sikrer 270 millioner i forlig med Vitol

Petrobras har i alt genvundet 4,8 milliarder reais i forlig og kompensationer i forbindelse med omfattende korruptionsundersøgelse.

Foto: /ritzau/AP/Leo Correa

Det brasilianske statslejede olieselskab Petrobras annoncerer, at man har modtaget 232,6 millioner reais (270 mio DKK) i et forlig med det schweiziske energihandelsfirma Vitol.

Ifølge Petrobras blev forliget mæglet som en del af en aftale mellem Vitol og føderale anklagere. Indtil videre har Petrobas ifølge selskabet selv genvundet 4,8 mia. reais, der svarer til ca 5,6 mia. DKK.

Den vidtrækkende undersøgelse, der er kendt som "Operation Car Wash",  har afdækket virksomheder, der betalte bestikkelse for Petrobras-kontrakter, og har impliceret hundreder af forretnings- og regeringsembedsmænd.

Operation Car Wash involverer undersøgelser af blandt andet administrative medlemmer af det statsejede olieselskab Petrobras, politikere fra brasiliens største partier og forretningsfolk fra store brasilianske virksomheder. Forbundspolitiet betragter det som en af de største efterforskninger af korruption i landets historie.

Tidligere på måneden indvilligede Vitols amerikanske datterselskab i at betale 164 millioner dollars i forlig for i en sag om påståede bestikkelser, virksomheden angiveligt betalte i Brasilien og andre lande for at øge sin oliehandel.

Vitol oplyste i den forbindelse, at selskabet ikke tolererer korruption og samarbejder med myndighederne.

Brasiliansk energiselskab sælger pipeline enhed for 9 mia dollar

Petrobras får milliarder fra Brasilien i olieforlig 

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs