EnergiWatch

BP må forlade lovende gasfelt tomhændet

Det ellers lovende Ironbark-felt ud for den australske vestkyst har ikke vist hverken gas eller olie.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Det britiske olieselskab BP har tirsdag offentliggjort, at udnersøgelserne ved  Ironbark-1-feltet ud for det vestlige Australien ikke har ført til fund af hverken olie eller gas. Det skriver Reuters.

Projektet var ellers fra start blevet kaldt lovende af BP, der så potentiale for Ironbark, der var blevet set som et gasprojekt med op til flere billioner kubikfod.

"BP Australia kan bekræfte, at der ikke er fundet betydelige kulbrinter ved Ironbark-efterforskningsboringen i det vestlige Australien," lyder det fra BP i en skritftlig bekræftelse til Reuters.

Resultatet er også til skuffelse for BP's partnere i Ironbark, som var blevet betragtet som en potentiel gasleverandør til North West Shelf liquefied naturrgas (LNG) anlæg, hvor BP er medejer. Her havde man forventent at kunne hente gas fra ironbark inden for fem til ti år.

"Et meget skuffende resultat for os alle. Ironbark var en verdensomspændende udsigter i en meget potentiel adresse, og den havde brug for boring. Vi fik et svar, men det var ikke det, vi ønskede," sagde Andrew Jefferies, der er administrerende direktør for New Zelaand Oil and Gas, i en offentlig udtalelse.

BP's markedsværdi falder til laveste niveau i 26 år 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs