EnergiWatch

Amerikansk lageropbygning presser oliepriser en smule

Oliepriserne ligger en smule lavere onsdag morgen, efter at en opgørelse har vist en stigning i de amerikanske olielagre i sidste uge.

Foto: Jacob Ehrbahn

Samtidig er der bekymring for efterspørgslen på brændstof, efter at den øgede smittespredning med covid-19 har ført til nye restriktioner i flere lande - herunder i Europa.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 50,65 dollar mod 50,80 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 47,56 dollar mod 47,64 dollar ved dansk børslukketid tirsdag.

"Oliepriserne falder marginalt tilbage, efter at rapporten fra American Petroleum Institute, API, viste lageropbygning for anden uge i træk," siger senioranalytiker Edward Moya fra Oanda ifølge Reuters.

Rapporten fra API viste en stigning i lagrene på 2 mio. i ugen frem til 11. december. til omkring 495 mio. tønder.

Det internationale energiagentur, IEA, advarede tirsdag om, at udrulningen af coronavacciner ikke vil reversere skaden på efterspørgslen under pandemien.

Ved samme lejlighed skar agenturet i sine estimater for olieefterspørgslen i år med 50.000 tønder dagligt og næste år med 170.000 tønder dagligt, skriver Reuters.

Equinor finder ny finansdirektør

Reintegrate melder sig ind i Drivkraft Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere