EnergiWatch

Danmarks "måske største gasfelt" kan være på vej trods oliestop

Selv om der er sat slutdato på olie- og gasproduktionen og udbudsrunderne sløjfes, kan Danmarks-historiens måske største gasfund stadigvæk ende med at blive udviklet. Det bekræfter Birgitta Jacobsen, adm. direktør i det statslige olieselskab Nordsøfonden.

Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Forrige uges højt besungne olieaftale er langt fra nogen svanesang for den danske olieindustri. For selv om et politisk flertal blev enigt om at sætte en slutdato på indvindingen i 2050 og droppe de klassiske udbudsrunder, efterlader aftalen både tid og muligheder for at føje betragtelige fund til den eksisterende produktion.

Det kan blandt andet ske gennem de såkaldte minirunder, hvor olieselskaber uopfordret kan søge om nye licenser. Trods navnet kan disse minirunder bane vej for enorme projekter. Heriblandt Danmarks-historiens muligvis største gasfund, Svane-feltet, som uagtet olieaftalen fortsat vil kunne udbygges ifølge statens eget olieselskab, Nordsøfonden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs