EnergiWatch

Atlantic Petroleum risikerer nedskrivning på 35 mio. kr.

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum har risiko for nedskrivninger for et to-cifret millionbeløb.

Foto: Arkivfoto/Colourbox

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum risikerer en tocifret millionnedskrivning, efter at Hague and London Oil, Halo, har besluttet at frasige sig sin andel i efterforskningsfeltet, Greater Pegasus Area, i den sydlige del af Nordsøen.

Atlantic Petroluem har således en økonomisk interesse i Pegasus-området, og vil nu gennemgå de juridiske og finansielle effekter af Halos beslutning.

"Hvis Atlantic Petroleum ikke fastholder nogen rettigheder i forbindelse med Pegasus-området, vil det betyde en non-cash nedskrivning på cirka 35 mio. kr.," siger administrerende i Atlantic Petroleum Mark Højgaard ifølge en meddelelse.

Atlantic Petroleums økonomiske interesse i feltet hænger sammen med, at selskabet i 2015 solgte sin andel på 10 pct. i Pegasus-fundet til Third Energy Offshore, hvis olieaktiver senere blev opkøbt af Halo.

Atlantic Petroleum modtog i 2015 en forudbetaling med mulighed for op til ekstra 9 mio. pund, eller 73,6 mio. kr., i milepælsbetalinger.

Ved udgangen af september havde Atlantic Petroleum en negativ egenkapital på 45,4 mio. kr.

Færøsk olieselskab kan få opgraderet omstridt nøgleaktiv

Atlantic Petroleum bestrider partners produktionsopgørelse 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs