EnergiWatch

Nye restriktioner og stigende smitte sænker oliepriserne

Oliepriserne falder tirsdag morgen, efter at den amerikanske delstat Californien har strammet sine coronatiltag til efter jul, alt imens coronasmitten fortsat stiger i både USA og Europa.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 48,38 dollar mod 48,89 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 45,42 dollar mod 45,88 dollar mandag eftermiddag.

Store stigning i antallet af smittede med covid-19 har ført til nye nedlukninger i blandt andet delstaten Californien, Tyskland og Sydkorea.

"Pandemisituationen fortsætter med at være meget forstyrrende en del steder i både USA og dele af Europa. Det går ud over efterspørgslen på kort sigt," siger Lachlan Shaw, der er råvareefterforskningschef i National Australia Bank, til Reuters.

Californien beordrede mandag ifølge Reuters det meste af delstaten til at lukke butikker og blive hjemme under en ny ordre, der vil vare mindst tre uger

Stephenes Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi, vurderer, at nedlukningen i Californien, som er en af de største amerikanske brændstofforbrugere, vil være ensbetydende med en fattig jul for oliemarkederne.

Kilder fra den franske regering fortæller Reuters, at Frankrig overvejer at udsætte lempelser af restriktionerne, efter at situationen er forværret som følge af butikkers genåbning sidste måned.

Analytikere venter nu på en hjælpepakkeaftale fra den amerikanske regering, der skal skabe nye job og brændstofefterspørgsel.

Senere tirsdag offentliggøres industriorganisationen American Petroleum Institutes tal for de amerikanske olielagre, hvor der ifølge en måling fra Reuters ventes et fald i olielagrene mod en stigning i antallet af raffinerede produkter.

Global gasboss ser Tyra-tendens som tegn på tidens tristesse

Ardent Oil får ingen kompensation for udbudsstop 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs