EnergiWatch

Flere nedlukninger holder oliepriser nede

Oliepriserne er faldet mandag morgen på den fortsatte stigning i coronasmitte og dertilhørende nedlukninger flere steder i verden.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 49,03 dollar mod 49,13 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,04 dollar mod 46,05 dollar fredag eftermiddag.

Det skriver Reuters.

"Coronatiltag og nedlukninger rundt omkring i verden synes at være klar til at holde råvarepriserne nede på kort sigt," siger Edward Moya, der er senioranalytiker hos OANDA, til Reuters.

I det sydlige Californien er barer, hår-, negle- og tatovørsaloner blevet bedt om at lukke igen, mens der i Bavarien, i det sydlige Tyskland, fra onsdag og frem til første uge i januar vil blive indført en strengere nedlukning, og I Seoul i Sydkorea er kravene for social afstand blevet sat op frem til udgangen af måneden.

Samtidig venter Iran dog at skrue op for olieproduktionen indenfor de kommende måneder. Landets olieministerium er blevet bedt om at gøre sig klar til produktion og salg af råolie på fuld kapacitet indenfor de næste tre måneder. Det har lagt yderligere pres på oliepriserne.

En forbedret efterspørgsel i Kina samt fremdrift i udviklingen af coronavacciner har dog begrænset prisfaldene.

Vraget olieselskab forventer ikke kompensation af Danmark

Olieindustrien jubler over udsigt til mere olieproduktion 

 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs