EnergiWatch

Uenigheder mellem Opec og allierede sender oliepriserne ned

Oliepriserne falder torsdag morgen efter uenigheder mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland om fastholdelse af gruppens nedskæringsaftale, som blev indført i starten af coronakrisen.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 48,17 dollar mod 48,38 dollar natten til torsdag. Onsdag eftermiddag kostede en tønde 47,92 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 45,16 dollar mod 45,40 dollar torsdag nat, mens den onsdag eftermiddag blevet handlet i 45,09 dollar.

Opec og Rusland vil torsdag ifølge Reuters fortsætte forhandlingerne om en produktionsaftale til 2021 efter manglende enighed ved tidligere forhandlinger.

Den samlede gruppe - Opec+ - var ellers ventet at fastholde de nuværende nedskæringer på 7,7 mio. tønder om dagen frem til marts 2021 som minimum.

Forhåbningen om en hurtig godkendelse af coronavacciner gav ifølge Reuters anledning til en olieprisstigning. Det har fået nogle olieproducenter til at betvivle, om det egentlig er nødvendigt at skære i produktionen.

"Ethvert tegn på, at gruppen kæmper for at nå til enighed, kan tynge priserne," skriver ANZ Research i et notat ifølge Reuters.

Storbritannien godkendte som det første land onsdag Pfizers vaccine mod covid-19.

De amerikanske olielagre faldt i sidste uge, mens benzin- og destillatlagrene steg kraftigt, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters.

Norges regering når til enighed om prestigeprojektet Longship

Opec arbejder på at udbedre revne i oliealliance

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere