EnergiWatch

Opec udskyder forhandlinger om produktion

Organisationen af olieeksporterende lande har valgt at skyde tirsdagens møde, hvor en forøgelse af produktionen skulle forhandles.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Der er tilsyneladende langt fra enighed om, hvorvidt eller hvordan den planlagte forøgelse af olieproduktionen til næste år skal gennemføres.

Derfor har landende i Opec, Organisationen af olieeksporterende lande, nu valgt at udskyde tirsdagens møde, hvor forhandlingerne ellers skulle have fortsat.

Det skriver Bloomberg News.

Tidligere mandag aften forlød det, at forhandlingerne ville blive genoptaget tirsdag, efter at mandagens møde havde været uden resultat.

Opec-landene mødes i disse dage for at forhandle om, hvorvidt en planlagt produktionsforøgelse skal gennemføres, nu hvor olieprisen er faldet hen over efteråret som følge af det stigende antal af smittede med covid-19.

Ifølge Bloomberg News er der ikke nogen modstand mod at udskyde produktionsforøgelsen, men det var på den fire timer lange videokonference ikke muligt at nå til enighed om betingelserne for en eventuel udskydelse.

Opnås der ikke enighed om at udsætte den planlagte forøgelse af olieproduktionen, er konsensus blandt analytikerne, at det vil medføre solide fald i olieprisen, såvel som at det vil skade Opec's troværdighed, skriver Bloomberg.

Nogle lande vil forsinke produktionsstop af olie

Chefstrateg: Opec og oliepris taber uden produktionsudskydelse

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere