EnergiWatch

Ineos kræver op til 400 millioner til CCS-projekt

Olieselskabet Ineos sender nu en betingelse afsted mod regeringen: Det er centralt for CO2-lagrings-projektet Greensand, at der bliver finansieret et pilotforsøg. Sådan lyder det fra Ineos' daglige leder, Mads Weng Gade, i et interview med EnergiWatch.

Konsortiet bag Project Greensand er klar til at starte et pilotprojekt på Nini Vest, som er nabofelt til Siri (på billedet). Det kræver dog tilsagn om statstøtte for et trecifret millionbeløb. | Foto: Ørsted

Der bliver ikke nogen CO2-lagring under Ineos' oliefelt Nini, hvis ikke staten finansierer det meste af et kommende pilotprojekt.

CO2-fangst og -lagring (CCS) udgør ifølge klimaaftalen fra i sommer det største CO2-reduktionspotentiale i Danmark. Og mens der er sat gang i en række fangst-projekter, kommer ingen danske projekter i nærheden af Project Greensand, når det kommer til lagring.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs