EnergiWatch

Chefstrateg: Opec og oliepris taber uden produktionsudskydelse

Det kan få stor betydning for olieprisen, når Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, næste uge indleder forhandlingerne om reguleringen af olieproduktionen.

Foto: Jan Unger

Det store spørgsmål til forhandlinger er, hvorvidt den planlagte produktionsforøgelse på 2 mio. tønder olie dagligt fra januar næste år skal fastholdes eller udskydes.

Men i virkeligheden er der ikke så meget at rafle om i forhold til udfaldet.

Sådan lyder det fra Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit.

"Reelt er der ikke noget valg. Uden en udskydelse taber olieprisen den seneste stigning – fra omkring 40 dollar tønden til knap 50 dollar - og OPEC+ samarbejdet taber troværdighed," skriver Frederik Engholm i en analyse.

Han vurderer, at en udskydelse af produktionsforhøjelsen på tre måneder er forventet, men at en længerevarende udskydelse er ikke udelukket.

"I 2021 ventes oliemarkedet at få mere naturlig medvind, og en oliepris på over 60 dollar pr. tønde er ikke uden for rækkevidde i slutningen af året, hvis verdensøkonomien retter sig, og OPEC+ er tålmodig. Det er på niveau med de priser, som vi så i 2018 og 2019. Grundlaget lægges over de kommende få dage," lyder det fra chefstrategen.

Oliepriser stiger fortsat på vaccineoptimisme

Dansk Metal: Behold CO2'en i Danmark – der er mange arbejdspladser i CCS

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere