EnergiWatch

Oliepriser stiger fortsat på vaccineoptimisme

Oliepriserne stiger for femte dag i streg. 

Foto: Jacob Ehrbahn

Anledningen er et uventet fald i beholdningen hos de amerikanske olielagre, da der fortsat er optimisme omkring, at vaccinerne vil gøre en ende på coronapandemien og genoplive brændstofefterspørgslen.  

Det skriver Reuters.  

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 48,88 dollar mod 48,17 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 45,93 dollar mod 45,25 onsdag eftermiddag. 

Den seneste uge er både Brent og WTI steget med omtrent 9 pct. Priserne har især fået et nøk opad efter Astrazeneca mandag meddelte, at selskabets bud på en coronavaccine ville være effektiv med op til 90 pct., hvilket gav yderligere håb om, at coronapandemien kan komme til en ende. 

I sidste uge faldt beholdningen i de amerikanske råolielagre med 754.000 tønder olie. Analytikerne havde ellers ventet en stigning på 127.000 tønder, ifølge en rundspørge foretaget af Reuters.  

Citigroup Global Markets skrev dog i et notat, at et ”tilbagefald på en mindre robust efterspørgsel” ikke kan udelukkes.

Regeringen overvejer at sende CO2 til Norge

Tysk olieselskab ramt af fald i råvarepriser 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs