EnergiWatch

Shell fyrer op for flaring under vedligehold

I forbindelse med planlagt arbejde på flere af anlæggene kommer raffinaderiet i Fredericia til at brænde mere gas af i en periode.

Foto: SHELL

Shells raffinaderi i Fredericia lukkes fra lørdag den 28. november delvist ned, idet flere af anlæggene skal renses og vedligeholdes. Derfor kommer de resterende anlæg til at køre med nedsat kapacitet, hvorfor der må forventes at forekomme mere flaring fra flammetårnet i perioder.

Det oplyser Dansk Shell i en mail ifølge Jydske Vestkysten og Fredericia Avisen.

Den øgede flaring kan medføre lugtgener for borgere i omegnene af raffinaderiet, lyder det også.

Moderselskabet, britisk-hollandske Royal Dutch Shell, startede i juni en salgsproces af Dansk Shell og dermed raffinaderiet i Fredericia. Det sker som i et større udsalg iblandt oliekæmpens raffinaderier på globalt plan.

EnergiWatch var mandag i kontakt med Dansk Shell og fik i den forbindelse oplyst, at der ikke er noget nyt at berette om salgsprocessen, som fortsat står på.

Raffinaderiet holder dagligt ca. 230 medarbejdere beskæftiget.

 

Drivkraft Danmark: Regeringens udspil udfordrer raffinaderierne

Shell har smidt over 100 milliarder på tre måneder

Shell vil sælge dansk milliardforretning 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs