Amerikansk valg og coronarestriktioner giver usikkerhed

Oliepriserne steg mandag aften, men har tirsdag morgen sat en smule af stigningerne over styr.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF RITZAU FINANS

Bekymring for den fortsatte spredning af covid-19 har de seneste uger været med til at presse priserne. Samtidig opvejer stigende udbud fra Libyen og usikkerhed om det amerikanske valg stigende forhåbninger om, at store olieproducenter vil holde igen med produktionen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 38,93 dollar mod 39,28 dollar sent mandag aften og 37,98 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 36,81 dollar mod 37,10 dollar sent mandag aften og 35,82 dollar mandag eftermiddag.

Italien er det seneste europæiske land, der har indført strammere coronarestriktioner. Landets regering har senest begrænset rejser mellem landets værst ramte regioner, og der er blevet indført en natlig nedlukning, hvilket vil begrænse brændstofefterspørgslen yderligere.

"Efterspørgslen har ramt et vejbump, da antallet af coronasmittede verden over igen stiger og har ført til nye nedlukninger," skrev ANZ Research i et notat ifølge Reuters.

Organisationen for Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, skar i maj olieproduktionen med 9,7 mio. tønder om dagen for at støtte priserne.

I august blev nedskæringen reduceret til 7,7 mio. tønder om dagen, og i januar har organisationen planer om at trappe nedskæringen ned med yderligere 2 mio. tønder om dagen.

Saudi-Arabien og Rusland hælder dog mod at udskyde forøgelsen. Opec holder et møde igen i slutningen af november.

Equinor vil være – rigtigt – CO2-neutral

Endnu et drilling-selskab søger om konkursbeskyttelse i USA 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også