EnergiWatch

Forsigtigt løft i oliepriserne trods bekymrende udsigter

De seneste dages nedtur på oliemarkedet er tirsdag morgen blevet vendt til afdæmpede prisstigninger.

Foto: Jan Unger

Prisniveauet tynges dog fortsat af bekymrende udsigter til voksende produktion og hastigt tiltagende smittespredning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 40,85 dollar mod 40,60 dollar mandag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,93 dollar mod 38,61 dollar mandag eftermiddag.

Rekordhøje smittetal tvinger i øjeblikket flere lande til at indføre yderligere restriktioner i kampen mod coronavirusset - restriktioner, som vejer tungt på olieefterspørgslen.

"Vi vurderer, at efterspørgslen vil have meget svært ved at stige fremover som konsekvens af blandt andet coronarestriktionerne," siger Vivek Dhar, råvareanalytiker hos Commonwealth Bank of Australia (CBA), til Reuters.

Banken estimerer, at prisen på WTI-olie i gennemsnit vil ligge på 38 dollar i fjerde kvartal, mens en tønde af den europæiske referenceolie gennemsnitligt vil koste 41 dollar.

Mens efterspørgslen daler, er der udsigt til en stigning i den globale olieproduktion. Til analytikernes overraskelse ser det libyske olieudbud ud til at nå 1 mio. tønder om dagen allerede i de kommende uger.

Og det ventes at komplicere Organisationen af Olieeksporterende Landes, Opecs, forsøg på at begrænse den globale olieproduktion for at imødegå den svage efterspørgsel.

BP hiver akkurat overskud hjem igen

Trump tror spørgsmål om grøn energi kan tippe svingstat 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs