EnergiWatch

Uventet stigning i USA's benzinlagre sænker oliepriserne

Oliepriserne falder torsdag morgen på en ophobning i de amerikanske benzinlagre, som antyder en faldende efterspørgsel på brændstof, nu hvor antallet af covid-19-smittede stiger i både Europa og USA.

Foto: Jan Unger

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 41,52 dollar mod 42,06 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,78 dollar mod 40,43 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske benzinlagre steg sidste uge med 1,9 mio. tønder, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters.

Der var ventet et fald på 1,8 mio. tønder.

"Den seneste melding fra EIA viser en uventet stigning i benzinlagrene, som kom, samtidig med at benzinproduktionen var faldet på grund af strømafbrydelser ved raffinaderier på grund af orkanen Delta. Det er underforstået, at benzinefterspørgslen er svag," siger Lachlan Shaw, der er chef for råvareforskning i National Australia Bank, til Reuters.

Efterspørgslen på brændstof svækkes lige nu af rekordstore coronasmittetal i flere amerikanske stater og i Europa, nye nedlukninger samt en stramning i udenlandsflyvninger fra Kina.

Samtidig er håbet om enighed blandt partierne i USA til en hjælpepakke svindende, efter at præsident Donald Trump har anklaget Demokraterne for at forsinke et kompromis.

Selv hvis USA skulle nå til enighed om en hjælpepakke, er understøttelsen til oliepriserne begrænset, siger Lachlan Shaw til Reuters.

Han mener, at en hjælpepakke kun vil løfte priserne midlertidigt, da coronasmitten vil veje tungere.

Shells shippingchef ser brint som det bedste bud på fremtidens brændstof

Norsk vindindustri vil have milliarder fra regeringen til udvikling 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs