EnergiWatch

Olieprisen falder på frygt for mindre efterspørgsel

Efterspørgslen fra Kina er robust, mens der er frygt for andre markeder med stigende coronasmitte.

Foto: LAM YIK/REUTERS / X07334

Olieprisen ligger lavere tirsdag morgen, efter at Opec+ advarede om faldende efterspørgsel som følge af stigende coronasmitte.

Efterspørgslen fra Kina er robust, mens der er frygt for andre markeder med stigende coronasmitte.

Opec+ har aftalt at øge produktionen med 2 mio. tønder dagligt fra januar. Men kursen kan ændres. Der er aftalt møde i organisationen 30. november.

"Opec+ vil måske udskyde produktionsstigningen med tre måneder til april," udtaler økonom Howie Lee fra Oversea Chinese Banking Corp til Bloomberg News.

Indtil det næste møde i Opec+ er den nærmeste priskatalysator om der kommer en stimuluspakke i USA, da den vil kunne mindske usikkerheden om økonomien og dermed efterspørgslen efter olie.

Futures på den amerikanske referenceolie, WTI, handles til 40,61 dollar mod 41,14 dollar mandag.

På samme tid handles den europæiske pendant, Brent, i 42,36 dollar mod 43,04 dollar mandag eftermiddag. Olieprisen er faldet de seneste fire handelsdage.

IEA ser ingen tegn på globalt oliepeak 

 

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs